Intervju 6: Angelica

Hej, jag har aldrig skrivit någonting på den här bloggen förut men har varit med i skrivarkursen och är en av författarna till Bortom verklighetens gräns.

Namn: Angelica

Ålder: 14 år

Vem är du? Jag bor i Knivsta tillsammans med mina föräldrar och ett av mina syskon. Just nu tar skolan upp ganska stor del av min tid men det jag tycker om att göra är att fotografera, skriva, rita och resa.

Vad heter din berättelse? Oregistrerad

Vad handlar den om? Oregistrerad handlar om Aria Moretz, en femtonårig tjej som varit annorlunda hela sitt liv. Hon är oregistrerad vilket menas med att hon egentligen inte finns då hon är en varulv och förväntas vara död. Det finns en skola som tar in de starkaste, smidigaste och smartaste femtonåringarna i landet och utbildar dem till att skydda alla andra mot de oregistrerade. Aria blir antagen till skolan men Edward Greengrass avslöjar inför presidenten att hon är oregistrerad och hon får problem.

Varför skriver du? Jag älskar att skriva eftersom det är ett sätt att komma bort från vardagen och fokusera på något annat. Det är likadant som med att läsa och man får leva sig in i och skapa en annan värld där du får bestämma vad som händer, vilka personer som är med och hur dom ska bete sig. Kanske är karaktärerna baserade på dina kompisar, dig själv eller någon du inte tycker om och du får göra vad du vill med dom.
Jag skriver också när något händer i livet och man vill få ur sig sina tankar och känslor.

Hur tänkte du när du skapade din fantasyvärld? Min berättelse utspelar sig inte i någon fantasyvärld utan i framtida USA.

Vad är det bästa med din huvudperson? Hon är väldigt modig och står för sina åsikter.

Är du lik din huvudperson? Nej, jag har inte skapat min huvudperson efter mig själv. Aria är mer kaxig och självsäker än vad jag är.

När skriver du som bäst? När det är tyst, var som helst och när som helst om det är tyst. När jag väl är i ett flow kan jag skriva hur länge som helst och jag överraskar ofta mig själv med att jag skriver saker jag inte har planerat.

Hur har det varit att arbeta med en text så här länge? Jag tycker att det har varit bra. Dels för att alla vi samtidigt går i skolan och har läxor och prov och är väldigt trötta efter skolan så är det bra att man har lite mer tid på sig men också för att man hinner ändra och tänka igenom vad man skrivit.

Vilken är den bästa bok du läst? Harry Potter slår alla böcker som någonsin har skrivits. Jag har läst alla böcker så många gånger och varje gång är det lika spännande och man hittar något nytt och förvånas över nya saker. Jag tror att om man inte tycker om att läsa har man inte hittat den rätta boken.

Vilken är den senaste bok du läst? Vampire Academy

Skriver du på något nu? Vad? Nej, just nu har jag precis avslutat Oregistrerad och har inte hunnit få några nya idéer.

Har du något bra tips för den som vill bli bra på att skriva? Skriv, skriv, skriv. Vad som helst och när som helst. Dagbok, böcker, listor osv. Det behöver inte bli bra. Läs också mycket så får du ett större ordförråd. Om du tycker det är trögt att skriva blir det oftast inte bra, skriv inte för att du måste utan för att du tycker att det är roligt!

Annonser

Lämna en kommentar

Under Intervju

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s