Intervju 5: Divergent

Namn: Divergent
Ålder: 15 år
Vem är du? Jag är en tjej som bor i Knivsta med min familj. På dagarna går jag i en vanlig skola som de flesta andra, men efteråt tar jag min tillflykt till Hogwarts. Jag tycker om att skriva såklart, läsa, rita, träna, äta och sova.

Vad heter din berättelse? Nyckeln
Vad handlar den om? Den handlar om Marcia som är adopterad och bor i Sverige. Berättelsen börjar med att hon har kommit fram till USA där hon ska leta reda på sina biologiska släktingar. Men hennes resa tar en oväntad vändning när hon inne på en toalett blir biten av en vampyr och bortförd av några Jagare till Kråkslottet. Det visar sig att Jagarna behöver henne eftersom hon är den enda som kan hjälpa dem.

Varför skriver du? Jag inspireras från saker som händer och sådant som jag läser så jag går ofta runt med historier i huvudet. Att skriva ner det är ett bra sätt att utveckla berättelsen. Jag tycker om att hitta på egna karaktärer och världar.

Hur tänkte du när du skapade din fantasyvärld? För det mesta brukar jag skriva fantasyberättelser i en fantasyvärld men Nyckeln utspelar sig i vår verkliga värld.

Vad är det bästa med din huvudperson? Hon är modig och vågar säga emot när hon tycker att det behövs.
Är du lik din huvudperson? När jag skapade Marcia tänkte jag inte på att hon skulle ha några likheter med mig, så hon är sin egen person. Men efteråt ser jag att hon reagerar ofta så som jag hade gjort, men hon är kanske mer kaxig än vad jag är.

När skriver du som bäst? På kvällen när alla sover och det är tyst.

Hur har det varit att arbeta med en text så här länge? Min text har försvunnit ett par gånger på grund av fel på datorn, så jag har fått börja om flera gånger så den har inte blivit så lång som jag hade tänkt. Men det har varit bra med mycket tid så att man verkligen hinner skriva och redigera sin text.

Vilken är den bästa bok du läst? Harry Potter, Papertowns, Sommaren jag blev vacker.
Vilken är den senaste bok du läst?  Flyga högt av Katarina von Bredow.

Skriver du på något nu? Vad? Jag har inte börjat skriva på den än, men jag har en ny idé.
Har du något bra tips för den som vill bli bra på att skriva? Läs och skriv mycket, be någon läsa din text som kan komma med feedback.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Divergent, Intervju

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s